Vrtno pohištvo z najdaljšo življenjsko dobo

Pri nakupu vrtnega pohištva je pomembnih veliko dejavnikov. Eden izmed najpomembnejših je verjetno trajnost materiala. Verjetno si želite pohištvo iz materiala, ki bo na vaši terasi tudi v prihodnjih letih.

Nekaj najtrajnejših materialov:

Jeklo

Robusten in trpežen material iz jekla bo trajal več let. Je eleganten in vsestranski, ki je na voljo v številnih modernih in starinskih modelih. Pohištvo iz jekla je eno izmed stroškovno učinkovitih in dolgotrajnih materialov. Eno izmed najprimernejših za vašo teraso. S svojo odpornostjo proti koroziji in oksidaciji je odlična izbira.


Vir slike: internet

Les

Za razliko od jekla les ne absorbira toplote. Les je trdni, dolgotrajni material, vendar tudi dražji. Les daje udoben občutek vsakemu zunanjemu prostoru. Ker ga je v primerjavi s kovino veliko lažje graditi in oblikovati , imamo teraso lahko različnih oblik ali stilov. S pravo zaščito in nego lahko uspešno kljubujemo vremenu ali mrčesu. Barvanje ni priporočljivo, saj bomo morali les vsako leto na novo prebarvati, če bomo želeli ohranjati lep videz.


Vir slike: GAF vrtno pohištvo

Železo

To je najtrajnejši material, ki ga lahko imate v pohištveni  industriji. Medtem, ko material traja za večno, je tudi zelo težak in vsako leto potrebuje zaščito pred rjo. Vzdrževanje in nega sta dražja, vendar pa je to trajnejša rešitev za vaše vrtno pohištvo.


Vir slike: internet

Aluminij

Je najpogostejša izbira pri vrtnem pohištvu. Je lahka in trajna kovina. Je idealen za zunanje pohištvo ter in najcenejši tip pohištva glede na številčnost aluminija. Pohištvo iz aluminija se deli na 3 vrste: aluminij, liti aluminij in kovinski aluminij. Liti aluminij omogoča zapletene oblike pohištva. Standardno pohištvo iz aluminija je običajno votlo, liti aluminij je pa rahlo težji, vendar bolj gost in trajnejši. Kovinski aluminij ima podobne konstrukcijske lastnosti kot železo. Je dobra rešitev za tiste, ki živijo v bolj obalnem področju, zaradi vlage.


Vir slike: GAF vrtno pohištvo