Nazaj na vrh

Dekorirajte svoje vrtno pohištvo z blazinami

gaf_urednik 19 decembra, 2023 0 comments

Bolj, ko se približuje toplo vreme in letni čas, bolj moramo biti pripravljeni na okrasitev naše letne terase za dobrodošlico naši družini in prijateljem.

Začnete lahko s tem, da najprej opremite svojo teraso v stilu in z vrtnim pohištvom, ki vam najbolj odgovarja. Uporabljajte več funkcionalno pohištvo in njegove dele. To vam bo predvsem koristilo ob večjem obisku gostov. Na primer podstavek, ki lahko služi za sedenje na klopi ali na tleh. Tako boste prostor naredili bolj praktičen za vsakodnevno uporabo.
Razmislite tudi o barvni skladnosti in združite barve pohištva z barvami blazin, preprog in dodatkov. Tako boste ustvarili vabljiv in prijeten prostor.

Želite imeti bolj rustikalno opremljeno teraso? Poiščite tkano preprogo, slamnate košare ter luči z vrvicami. Nato dodajte divje cvetove ali vinsko trto in že boste imeli rustikalni stil vaše terase.
Če pa se počutite bolj za moderen stil vaše terase potem poiščite bolj sodobne luči s čistimi črtami in minimalnim dekorjem ter preproge z geometrijskimi liki. Zraven dodajte rastline, ki jih je mogoče očistiti ali pa dodajte bele kamne v lončke z rastlinami.

 

Vaša terasa ali vrt naj bo podaljšek vašega notranjega bivalnega prostora. Naj bo ravno tako udoben in stilsko opremljen. Vaš zunanji prostor lahko na zelo enostaven način naredite udobnejši. Dodajte tekstil in mehke elemente – dodajte blazine na vaše sedeže. Blazine in dodatki bodo odličen dodatek za večere, ko se temperatura zniža. K temu lahko dodate še sveče ali nizke luči za čudovit sijaj. Če vas skrbijo insekti, lahko razmislite o tem, da dodate rastline, ki so naravni repelenti insektov; sivka, ognjič, poprova meta, krizantema.

Lahko pa ustvarite okrasne blazine za vaše vrtno pohištvo tudi sami. Vse kar potrebujete za izdelavo je blazina, blago v katerega jo boste zavili, škarje, lepilo. Najprej preverite velikost sedeža, da boste izdelali pravilne velikosti blazino. Nato pripravite tkanino, jo odrežite, zavijte v obliki darila v blazino, zalepite ali zašijte ter vaše delo je končano. Preverite tudi v vaši lokalni čistilnici ali je blago, ki ste ga uporabili primerno za čiščenje.

Foto: internet

Post a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja