Nazaj na vrh

Kako načrtovati popoln piknik

gaf_urednik 19 decembra, 2023 0 comments

Pri načrtovanju piknika in sami izvedbi je prisotno veliko radosti in navdušenja. Čeprav pikniki veljajo za staromodne, nam lahko ponujajo veliko edinstvene in neverjetne zabave ter sproščujočega druženja z našo družino in prijatelji. Ne glede na to ali načrtujete romantičen, družinski ali priložnostni piknik, je nekaj osnovnih smernic, ki bi jih morali upoštevati. Pikniki izgledajo kot, kot da smo jih pripravili brez trohice napora in brezhibno. Pravzaprav bo to kar držalo, saj celo velik piknik zahteva od nas malo načrtovanja in malce ustvarjalnosti. Predvsem pa piknik od nas ne zahteva veliko denarja. In predvsem to je tisto zaradi česar so pikniki enkratno doživetje. Lahko načrtujete edinstven in zabaven piknik in ne bo vam treba porabiti veliko denarja. Tukaj je nekaj nasvetov kako načrtovati popoln piknik.

Lokacija

Najprej izberite lokacijo za vaš popoln piknik, v kolikor ga ne boste pripravili na domačem vrtu. V pomoč pri izbiranju lokacije naj vam bo to, da veste kakšen namen ima vaš piknik (romantičen, družinski, priložnostni). Romantični piknik bo imel poseben pomen, če ga bomo pripravili na lokaciji, ki smo jo obiskali na prvem zmenku (npr. na polju cvetov). Družinski piknik bo še bolj zabaven v najljubšem parku, kjer je v bližini otroško igrišče. Medtem, ko je piknik pripravljen za rojstni dan v čudoviti pokrajini v naravi kot nalašč za sprejemne slike.
V kolikor orgnizirate piknik na domačem vrtu, naj vam bodo v pomoč vrtni žari. Popestrite pripravo hrane in vrtni ambient s glinenimi vrtnimi žari i. “Čimni”.

Po tem ko smo izbrali lokacijo našega piknika in v kolikor to ne bo na domačem vrtu je zelo pomembna investicija prenos živil na lokacijo piknika. Piknik košare olajšajo prevoz živil, plošč, pripomočkov, ne da bi se stvari zlomile ali prelivale. Ponudba piknik košar in prenosnih hladilnikov za hrano je bogata, tako lahko vsak najde zase primerno.

Načrtovanje hrane

Naslednji korak je načrtovanje hrane, ki jo boste nesli na piknik. Živila naj bodo čimbolj enostavna. Torej, ne bomo imeli živil, ki se hitro kvarijo ali katere je potrebno ponovno pogrevati. Pripravite hrano kot je sir, sadje, zelenjava, kruh, krekerji, piščanec, sladkarije in druga živila, ki bodo enostavna za pakiranje in serviranje. Naredite meni jedi, tako ne boste zadnji moment pozabili kaj pomembnega.

Načrtovanje in organiziranje piknika je enostavno, če se držite teh nekaj smernic. Ko izberete lokacijo, glede na tematiko piknika, pripravite zaloge hrane ter oblikujete meni jedi, boste lahko preprosto načrtovali popoln piknik, ki ga bodo vsi cenili.

Foto: internet

Post a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja