Nazaj na vrh

Privoščite si bolj zelen, živahen in sproščujoč vrt

gaf_urednik 19 decembra, 2023 0 comments

Znano je, da vsaka barva vpliva na vaše počutje, vendar je zelena barva najbolj sproščujoča barva. Če vaš vrt vključuje udobno pohištvo zraven pa še nekaj zelenih dodatkov, bo takoj postal bolj sproščujoč  kraj za bivanje.

Ker je vaš vrt namenjen sproščanju in preživljanju prostega časa na prostem, mora biti takoj ko stopite ven že pripravljen na to. Več priprave ko potrebuje za nameščanje gostov ali za pospravljanje po uporabi manj je verjetno, da si boste za to prizadevali. Zato raje izberite pohištvo, ki ustreza vašim željam, potrebam in, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja ter ni toliko občutljivo na različne vremenske razmere. Tako vam ne bo treba pred vsakim dežnim nalivom prenašati pohištva noter ali ga celo pokrivati. Ter pred vsakim močnim soncem zaščititi pohištva.

Dober primer neobčutljivega lesa  na vremenske razmere je tik. Z leti in z različnimi vremenskimi razmerami, tikovo pohištvo le pridobi na svoji lepoti. Les razvije nove barve in teksture in izgleda še celo lepši. Naravna olja v njem namreč poskrbijo za vso potrebno zaščito. Lahko uporabite tudi recikliran tikov les. V kolikor pa vaše pohištvo vsebuje kombinacijo še kovinskega pohištva, pa bo vaše pohištvo praktično neuničljivo. Pohištvo kombinirajte z naravno zeleno barvo pri tkaninah in pridobili boste svoj sproščujoč raj na zemlji. Ki vam bo na dosegu roke, kadarkoli si boste zaželeli.

Vrtnarjenje na dvoriščih ali vrtovih je trajnosten način kako se znebiti stresa v današnjem času, hkrati pa tako pridobimo tudi lokalno organsko hrano. Lahko se odločite za tradicionalno sajenje v loncih, vrtnih vrsticah ali pa se odločite za navpično vrtnarjenje. Na primer vinsko trto lahko posadite navpično na rešetke oziroma mrežo, ter tako pridobite tudi prostor na majhnih vrtovih in terasah. Hkrati pa lahko zmanjšate nekatera tveganja, ki so povezana z rastjo iz tal, kot so bolezni listov in glivic.

To je le nekaj nasvetov, kako si narediti svoj vrt ali teraso bolj sproščujočo. Premislite, naredite si plan kaj želite, nato pa ustvarite zase in za svojo družino pravi raj na zemlji.

Post a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja