Vrtni senčnik Challenger T1 300x400cm

Vrtni senčnik Challenger T1 300x400cm. Konstrukcija senčnika je narejena iz aluminija, prašno barvanega v temno sivi barvi. Senčnik se lahko zavrti za 360° in je nastavljiv vertikalno.

Za postavitev senčnika se priporoča granitni podstavek 120kg.

Specifikacije

Dimenzije senčnika: 300x400cm

 

PREMIUM TKANINA  – 100% spuncrylic 240gr.

 

 

 

 

 

SENČNIKI SO NA ZALOGI.

Svetujemo uporabo zaščitne ponjave Aerocover.

Gaf Trgovina   Tel : 01 729 50 20        [email protected] 

Navodila za uporabo:

Senčnik 300x400cm – Challenger je potrebno sestaviti po priloženih navodilih oziroma po priloženi skici ali načrtu.  Podstavki senčnika so lahko različni. Pomembno je, da je teža podstavka proporcionalna z velikostjo senčnika. Podstavek senčnika   mora biti postavljen na ravni in utrjeni podlagi.

Senčnik se lahko montira tudi direktno v tla na primerno betonsko podlago.

Pri obtežitvi  podstavka ali pri montaži v betonsko podlago je potrebno upoštevati  proporcionalnost obtežitve / pritrditve,  z velikostjo senčnika

V kolikor je senčnik izpostavljen v vetrovnem področju , priporočamo dodatno obtežitev.

Senčnik je namenjen za zaščito pred soncem in se lahko uporablja le v normalnih vremenskih razmerah. Pri hitrosti vetra ali sunkov vetra  nad 3 Bf ( nad 19 km/h ) je potrebno senčnik zapreti, senčilo pa povezati z vrvico ali trakom. V takšnih vetrovnih razmerah senčnik ni več primeren za uporabo.

Priporočamo, da pred vsakim odpiranjem senčnika  napere rahlo ročno razprete.

Senčnik se uporablja za zaščito pred soncem v običajnih vremenskih pogojih.

Zaščitne ponjave:

Pri zaščitnih ponjavah za senčnike  je pomembno, da se preveri stopnja UV zaščite, da so vodoodporne in da prepuščajo zrak, da ne pride do kondenzacije zraka. V Gaf trgovini za zaščito vrtnega pohištva priporočamo uporabo zaščitne ponjave Aero Cover, ki vsebujejo vse lastnosti za odlično zaščito vašega senčnika pri shranjevanju. Aero Cover zaščitne ponjave so na voljo v več različnih dimenzijah.

Preden senčnik prekrijemo z zaščitno ponjavo ali v primeru, ko senčnik shranjujemo za daljše obdobje, mora biti tkanina popolnoma suha. Tako se izognemo plesni, ki bi lahko nastala.

Vzdrževanje in nega senčnika:

Svetujemo redno vzdrževanje in kontrolo senčnika. Preverite da so vsi vijaki dobro zategnjeni, da so vsi zglobi in mehanizmi dobro naoljeni in podmazani.

Za čiščenje in zaščito tkanine senčnika svetujemo uporabo sredstev Golden Care, ki jih lahko kupite v naši trgovini.