Nekaj nasvetov kako najbolje izbrati vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo vam lahko doprinese udobje in uporabnost na prostem. Z nekaj nasveti pri opremljanju lahko hitro spremenite vašo teraso v udobno jedilnico ali z raztegljivim kavčem ter udobnimi stoli uredite vašo teraso v drugo družinsko sobo.

Omogočite si preživljanje prostega časa na prostem z udobno teraso ali vrtom. Našteli vam bomo nekaj nasvetov kako opremiti teraso ali vrt. Ko boste teraso ali vrt dopolnili s pravim pohištvom vas bo vaš vrt kar vabil ven za dalj časa.

Najprej razmislite o tem kakšno vrtno teraso si želite. Naredite načrt. Si želite imeti jedilnico na prostem v poletnih dneh? Želite gostiti rojstne dneve na vrtu? Ali pa samo poležavati na vrtu in prebrati kakšno dobro knjigo?

Naredite si seznam stvari kaj si želite imeti na vrtu in ga uporabite kot vodnik pri opremljanju.
Torej, pred nakupom se usedite in napravite seznam pohištva, saj bo udobno pohištvo veliko bolj uporabljeno in cenjeno; kot pa elegantno in lepo pohištvo, vendar neudobno.
Eden izmed dejavnikov, ki naj vpliva na vaš nakup naj bo tudi enostavna skrb in nega vrtnega pohištva. Pohištvo naj bo lahko, da ga boste v zimskih mesecih z lahkoto pospravili v notranje prostore. Če imate omejen prostor za shranjevanje, poiščite pohištvo, ki se zlije ali zlahka razstavlja. Nega pohištva naj ne bo zakomplicirana, da vam bo pohištvo služilo nekaj let. Navsezadnje nakup vrtnega pohištva je večja denarna investicija.

Ko boste opremljali pohištvo z dodatki kot so blazine ali preproge, si lahko privoščite malce stilske radoživosti pri barvah. Napredek tekstilne industrije v zadnjih letih, je prinesel na trg veliko hitro sušečih se talnih preprog za zunanje prostore. Pri barvah niste omejeni na naravne tone. Na voljo so številni barvni odtenki.
Pri nakupu bodite pozorni,še posebej če imate na voljo le določen majhen prostor; da bo pohištvo imelo dvojni namen. Na primer, klop, ki se lahko uporabi tudi kot mizica.
Investirajte v kakovost. Saj rek, ki velja, da dobiš tisto kar plačaš, še kako drži pri nakupu vrtnega pohištva. Plastični stoli in mize vam bodo zdržali kako leto ali dve; potem pa se jim bo začelo poznati. Rajši dobro planirajte nakup in investirajte v kvaliteto; le tako vam bo pohištvo zdržalo dolgo.